Τρίτη 30 Μαΐου 2017

30/5/2017
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

 Στο μάθημα της Γεωγραφίας αναφερθήκαμε στα γεωργικά προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας και, όπως είδαμε, η ελιά και το ελαιόλαδο κατέχουν ίσως τη σημαντικότερη θέση ανάμεσα σ' αυτά. Υπάρχουν μάλιστα περιοχές, όπως η Χαλκιδική, που διακρίνονται ιδιαίτερα για την ποσότητα αλλά και για την ποιότητα της παραγωγής τους.


 Πώς όμως φτάνουμε από την ελιά στο ελαιόλαδο; Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα αυτή διαδικασία μέσα από τη λειτουργία ενός μικρού σύγχρονου ελαιοτριβείου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου